Effectieve manieren om van een verstopt toilet af te komen

Wc verstopt Waddinxveen

Er kan veel misgaan met een toilet. Misschien is de hendel kapot, of misschien heeft iemand hem na gebruik niet doorgespoeld. Misschien heeft u een overlopende toiletpot, of misschien zit er iets verstopt in uw toilet en kunt u het niet doorspoelen. Elk van deze situaties is slecht en vereist dringende actie om het probleem te verhelpen. In deze blogpost zullen we u helpen van dat verstopte toilet af te komen en dergelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen door u enkele goede tips te geven over hoe u een toilet zonder al te veel moeite kunt ontstoppen!

Weet wat de verstopping veroorzaakt.

De meeste wc verstoppingen in Waddinxveen worden veroorzaakt door een opeenhoping van papier of ander niet-doorspoelbaar materiaal in het toilet, waardoor het toilet ofwel verstopt raakt ofwel overloopt. Als uw toilet verstopt is, kunt u proberen het met een ontstopper te ontstoppen, maar als het probleem ernstig is, moet u de oorzaak van de verstopping verwijderen en het toilet vervangen als u het niet kunt ontstoppen. Andere veel voorkomende oorzaken van verstoppingen zijn een opeenhoping van toiletpapier, een verstopte ontluchtingspijp en een opeenhoping van haar.

U kunt deze problemen voorkomen door een zeefje aan uw toilet toe te voegen of een schema op te stellen voor het schoonmaken van de toiletpot. Als uw toilet overstroomt, moet u de watertoevoer naar het toilet zo snel mogelijk afsluiten om overstroming te voorkomen. Overlopende toiletten kunnen ook worden veroorzaakt door een verstopping, dus probeer eerst de verstopping te verhelpen voordat u andere methoden gebruikt.

Gebruik een ontstopper om je toilet te ontstoppen.

Als uw toilet niet overstroomt of te erg verstopt is, kunt u de verstopping misschien verhelpen met een ontstopper. Zorg er eerst voor dat de watertoevoer naar het toilet is afgesloten. Plaats vervolgens de ontstopper boven de toiletpot en zorg ervoor dat de kop van de ontstopper volledig in het water is ondergedompeld. Pomp de zuiger vervolgens krachtig op en neer, waarbij u ervoor zorgt dat het kopje de hele tijd onder water blijft.

Dit kan een paar pogingen kosten, maar als u zo doorgaat, zult u in staat zijn de verstopping te verhelpen. Als de verstopping wordt veroorzaakt door een opeenhoping van toiletpapier, kan het nodig zijn een toiletvijzel te gebruiken om de verstopping te verwijderen. U kunt een toiletboor vinden bij elke bouwmarkt, maar zorg ervoor dat u de juiste maat koopt voor uw toilet. Bevestig de vijzel aan een lange bezemsteel en gebruik hem om het toiletpapier te verwijderen. Als de verstopping is verholpen, maakt u de toiletpot schoon en gebruikt u de ontstopper om nieuwe verstoppingen te voorkomen.

Related Post