De beste manieren om uw persoonlijke budget en financiële doelstellingen te beheren

budgetbeheer

Wanneer u uw eerste budget opstart, is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen persoonlijke financiën en de macro-economie. Macro-economie bestudeert de economie als geheel, terwijl persoonlijke financiën de wetenschap is van het uitgeven van geld en investeren. Binnen de macro-economie zijn er vele deelgebieden, zoals macro-economie, overheidsfinanciën en micro-economie. Elk van deze termen kan verwarrend zijn, en daarom zullen we beginnen met het definiëren van de algemene concepten die ten grondslag liggen aan persoonlijke financiën.

Hoe begint u met geld besparen in uw eerste budget

Het beheren van het budget is geweldig om doelen te stellen, maar het is nog effectiever als u vandaag begint met geld besparen. Wanneer u van sparen een prioriteit maakt, wordt het automatisch een onderdeel van uw dagelijks leven. De beste manier om dit te doen is met een maandelijks investeringsplan. U kunt beginnen met een spaarrekening die een lage rente oplevert, of een persoonlijke beleggingsportefeuille openen binnen uw 401(k) of IRA-rekening. Zodra je geld op een spaarrekening of persoonlijke beleggingsrekening hebt staan, wil je een doel stellen. Wat uw doel ook is, maak er uw prioriteit van. 

3 veelgemaakte fouten bij het beheren van financiën

Het is belangrijk om te onthouden dat elke persoon anders is, wat betekent dat er geen standaard aanpak is voor het beheren van uw financiën. Wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor u. Dat gezegd zijnde, zijn er een paar fouten die veel mensen maken bij het beheren van hun financiën.

  • Niet genoeg sparen – Een gebrek aan spaargeld kan een enorme impact hebben op de kwaliteit van uw leven na uw pensionering. Een goede vuistregel is om ten minste drie maanden voor levensonderhoud te sparen en zes maanden aan extra inkomen voor het geval zich een noodsituatie voordoet.

  • Niet investeren – Uw geld investeren is de sleutel tot vermogensopbouw op lange termijn. Als u niet belegt, blijft u zitten met spaarrekeningen met een lage rente en geen groei voor uw pensioen. De beste optie is het openen van een self-directed IRA, een self-directed 401(k) of een self-directed Roth IRA. Beleggingen in een IRA of 401(k) komen in aanmerking voor een breed scala aan belastingfaciliteiten, waardoor ze de beste optie zijn voor vermogensopbouw op lange termijn.

  • Uitgaven niet bijhouden – Als u uw uitgaven niet bijhoudt, kunt u een aanzienlijk bedrag op tafel laten liggen. Enkele van de meest voorkomende uitgaven zijn uw hypotheek, nutsvoorzieningen, auto betalingen, verzekeringen en nog veel meer. Door uw uitgaven bij te houden, kunt u vaststellen waar u eventueel aanpassingen moet doen om meer te sparen.

Conclusie

Er zijn veel verschillende manieren om uw financiën te beheren, en het is mogelijk om financieel succesvol te zijn. Als u van sparen een prioriteit maakt en bereid bent er werk van te maken, kunt u de voordelen van financiële onafhankelijkheid beginnen te zien.

Er bestaat een misvatting dat je met een zilveren lepel in je mond geboren moet worden om financieel succesvol te zijn. Dit is niet minder waar. Iedereen kan de keuze maken om vandaag te beginnen met geld sparen en rijkdom op te bouwen voor de toekomst.

Related Post